Monday, 17 June 2013

Hebat sgt ke lampu tue...??!


Salam bloggerz~~

Kenapa erk sesetengah kereta suka pakai lampu putih aka HID..
Tak tahu lampu mcm mana..??
Haaa,, macam gambar kat bawah nie...
pada yg guna tue ce explain ckit..buley tak.. (grrrrrr!)




Dah macam lampu kat stadium weiii!
korunk nak suluh pe..
gelap sgt ke..?
Lampu jalan rosak..? xde langsung..?atau nak tolg terangkan lagi jalan..? (konon!)

Aishh,,Minah nie jenis yang kurang confident sebenarnya nak bawak malam..
sebab Minah nie rabun + silau..
Mmg dah ade cermin mata yg mbantu untuk melihat dalam silau..
Tapi kalo dh kete belakang dgn kete yg lampunyer gitu,,,
Grrrrr,,bengang jugak sbb mmg sgt mengganggu penglihatan...

Mungkin ramai la peminat2 automotif bengang dgn post Minah nie..
Tapi Minah cuma mewakili pengguna jalan raya yang kurang senang dgn perkara nie..

Please dont be selfish okeh! 

Tindakan korunk nie hanya membahayakan pengguna jalan raya yg laen..
Kalo kena kat ahli keluarga sendiri nanti macam mana..
Jgn terhantuk baru nk tengadah yer...

Ini ade satu link nak kongsi pasal komen JPJ ttg penggunaan lampu putih aka HID
Klik SINI~~


best tak?? like ok! =D

3 comments:

Bahrain Ramlan said...

baru je lulus Jpj kerete tadi, pasni bolehlah bawak kereta..aku pun tak berapa suka orang yang pakai lampu putih nie, lagi silau dibuatnya. nak tnjuk lain dari lain la tu. menyusahkan adalah kot..lampu warna kuning dah ok kot nak tukar2x plak..

minah sEmpooOT said...

muahaha,,pandai la dh lulus..taw xpe bahrain..geram rasa..xde rasa hormat kat org laen..emm,,nk tunjuk pandai ke hape ke tak tau la.. -_-"

Zamani Abe said...

Salam~ Zam singgah dari Segmen Mia Liana Follow & Blogwalking :) Jemput singgah ke blog Zam ('',)